ÅEC - träningsdagbok v 14 & 15

En träningsvecka mot mitt mål Åre Extreme Challenge är till ända. Ledord denna vecka: Högt och lågt!

Hej på er! Nu har det varit tyst ett tag från mitt håll. Varför?

Jag och min coach Adrian har laborerat oss fram i träningen så vecka 14 var en HiiT vecka. Vi har också ändrat så veckorna går från onsdag till onsdag då det passar mig bättre i schemat. Ibland har det blivit många timmar på helgen för att ta igen missad tid från veckan. Det undviker jag helst då jag har möjlighet att träna på dagtid om jag planerar för det.

Adrian har gjort roliga högintensiva pass med allt från snabba intervaller, olika längd på sprintarna och även klassikern ”Idioten” finns med i programmet.

Han vet att min motivation hålls uppe med variation. Han har så rätt.

Vecka 14 var en intensiv arbetsvecka med poddar, föreläsningar och annat roligt jobb. Jag såg fram emot att få springa intervaller på Stadion i Stockholm. Det blev två härliga HiiT pass som fick avsluta HiiT veckan. 

Resten av veckan var en lågvecka med promenader och ett enkelt styrkepass hemmavid.

Vecka 15 var en lågvecka med fokus på återhämtning och i kombination med en intensiv arbetsvecka så är det genialt tycker jag. Jag vill inte känna pressen att hinna med alla mina träningstimmar när arbetet kräver mer.

Då blir träningen negativ och prestationen tar över. Då gör jag fel och tappar mitt fokus. Jag tävlar inte för prestationen utan för att få in mina timmar i vardagen.

Nu med en lågvecka så klättrar jag såklart lite på väggarna och motivationen är med mig.

Både våren och ÅEC närmar sig med stormsteg, peppad på båda! =) 

/Petra 

VECKOSUMMERING

VECKA 14

Löpning: 2h
Skidor: (sista skatepasset) 1h 10 min
Styrka: 1h
Paddling: 1h 10 min
Cykel: 40 min

Totalt 6h

– – – – – – – – – – – – – – – – – 

VECKA 15

Totalt 2h

Tack!

Vi återkommer inom kort!

Den här sidan använder cookies för att göra ditt besök så smidigt som möjligt.